Sunday, 14 August 2011
Choclate Crispy Bar
Bahan-bahan ( 10 orang )
4 cawan rice bubbles/bertih nasi
1pack marshmallow putih(agak-agak dalam 30-35biji)
1/4 cawan serbuk koko
6 sdb butter
200 gm bitter chocolate/cooking chocolate
Cara-cara
1- Sapukan butter pada kertas baking pada loyang empat segi 8-inchi.Saya gunakan dua loyang. Ketepikan loyang.
2-dalam periuk cairkan butter,marshmallows bersama serbuk koko. Gunakan api sederhana,kacau sehingga marshmallow cair sepenuhnya dan sebati dengan butter dan serbuk koko. Masukkan bertih beras dan kacau rata.
3-Angkat, masukkan dalam loyang dan tekan rata.
4-sejukkan sebelum dihias dgn coklat cair.
5-Selepas coklat hiasan mengeras bolehlah dipotong bentuk empat segi bar coklat bertih ini dan disimpan dalam bekas kedap udara.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment