Bahan A
2 sisir pisang lemak manis (digoreng dengan minyak )
Buah Prun
Gajus
Kismis
Bahan B
1 tin susu cair
2 camca sedang susu pekat
1 biji telur di pukul ringan
1/2 cawan air
1/4 esen vanilla / esen ros
Cara-cara membuat :
1. Masukkan susu cair, susu pekat, telur yang telah dipukul ringan, air dan esen ke dalam periuk dan didihkan perlahan-lahan. Kacau selalu sehingga pekat sedikit.
2. Angkat dan tapiskan.
3. Susun buah2an (pisang,prun, gajus, kismis) ke dalam satu bekas, kemudian curahkan sos tadi dan sejukkan ke dalam peti sejuk.
Resipi ini diberi oleh Allahyarhamah Rafeah Buang ketika melawat Muadzam Syah. Selamat mencuba resipi keluarga diraja Pahang.
Tuesday, 7 June 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment